Kutatások

I. Teljes értékű élelmiszerek fogyasztása
Minden élet, mindegy, hogy növényi vagy állati eredetű, ugyanazon alapvető anyagokra épül. A túlélés érdekében folyamatosan más élő szervezeteket fogyasztunk el, melyeket úgy hívunk, hogy élelmiszer.  Ezen teljes értékű élelmiszerekből szervezetünk hozzájut az alap „építő elemekhez”  (mint az egyszerű cukrok, zsírsavak, aminosavak, nukleinsavak)  és az energiához ( adenozin-trifoszfát / ATP). Az optimális egészség érdekében változatos, jó minőségű élelmiszereket kell fogyasztanunk a kellő mennyiségben.

II. Az élelmiszerek emésztése, feldolgozása
Az emésztés során a táplálékból építőelemeket és energiát nyerünk, hogy saját testünket felépítsük és életben tartsuk. A megemésztett tápanyag építőelemei többé már nem hasonlítanakk arra az élelmiszerre amiből nyertük őket, viszont ezekből az építőelemekből, a saját DNS-ünk által kódolt információk szerint , szervezetünk saját anyagát építi fel.  Ezek a különleges biomolekulák  úgy ismertek mint a „Bio-Replemishment” molekulák.

III. Saját szervezetünk által gyártott Bio-Replenishment
A Bio-Replenishment nem egyszerűen csak vitaminokat, ásványi anyagokat vagy növényi kivonatokat takar, hanem komplex bioaktív fehérjéket, amelyek részt vesznek az életfunkciók fenntartásában. A Bio-Replenishment természetes módon zajlik belül a testünkben. Minden nap termeljük és felhasználjuk a testünk különböző rendszereinek és létfontosságú funkcióinak támogatására. Magába foglalja például az inzulint ( a cukor anyagcsere szabályzója) és a lactoferrint ( mely erősíti az immunrendszert, elősegíti a szaporodó képességet , fenntartja a normális bél hámokat és számos más funkciót betölt ). A Bio-Replenisment létfontosságú az élethez.

IV. A Bio-Replenishment szintjének fenntartása
A Bio-Replenishment szintjét optimális mértékben fenn kell tartani, hogy támogatni tudják életünk alapvető funkcióit. Habár számos tényező okozhatja a Bio-Replenisment szintjének zuhanását, mint pl. a hiányos/egyoldalú táplálkozás, a stresszes életforma (mely felgyorsítja testünk fogyasztását) és az öregedés (az idő múlásával kevesebbet termelünk). Krónikus hiánya rendellenességekhez, betegségek kialakulásához vagy legrosszabb esetben elhalálozáshoz vezethetnek. Ha a Bio-Replenishment szintünk alacsony, akkor ezt fel kell töltenünk táplálóbb és változatosabb élelmiszerek fogyasztásával vagy jól megválasztott étrend-kiegészítő szedésével.

V. Bio-Replenishment a teljes értékű élelmiszerekben
Bizonyos élelmiszerekben a Bio-Replenishment-ben résztvevő anyagok koncentrációja magasabb mint másokban. Ilyen gazdag tápanyagforrások források a magvak, tojások és a tej.  Ezek a természet ún. szuper táplálékai, mindhárom élelmiszer egyedi alkotás. Csak a tojásokban és a magvakban van meg az elemek azon pontos és meghatározott keveréke, mely képes új élete alkotni. Minden emlős   (mindegy, hogy az tigris, bálna vagy az ember ),  ugyanazon folyadékot fogyasztja – a tejet -, hogy az segítse a növekedésben és fejlődésben. Ez az oka annak, hogy a bioQuad kutatásai ezen három „szuper élelmiszer” megismerésére és megértésére koncentrált.

VI. Bio-Replenishment étrend-kiegészítő
Bio-Replenishments étrend-kiegészítőt élelmiszerekből nyerik ki egy precíz, biztonságos és kíméletes gyártási folyamattal.  Csak a bioQuad szabadalmaztatott kinyerési eljárása őrzi meg és aktiválja a veleszületett biológiai aktivitást. Amint elválasztották, gondosan kiegészítik a megfelelő ko-faktorokkal a megfelelő arányban, mely maximalizálja a termék előnyös tulajdonságait. Csak a bioQuad termékek alapulnak ezen úttörő és innovatív eljáráson, mely alapja  sokéves tudományos munka, publikált klinikai tanulmányok és számos szabadalmi oltalom. Nem minden étrend kiegészítő egyforma még ha a tájékoztatókban leírva ugyanazon alapanyagokat is tartalmazza. Ismerje meg a bioQuad különlegességét!

Mi az a Lactoferrin?

Lactoferrin (LF) egy 75-80 kDa tömegű fémkötő glikoprotein, ami alapvetően minden emlősben, így az emberekben is szintetizált. Úgynevezett, egy génes termék, ami elengedhetetlen az élethez. A lactoferrin megtalálható a spermában, magzatvízben/ agy- és gerincvelőben valamint gyomorfolyadékokban, nyálban és könnyben, hüvelyváladékban és egyéb a nyálkahártya által termelt testnedvekben. Továbbá a fehér vérsejtekben (neutrophilek) és számos szövetben is előfordul.

Maga a szó, lactoferrin (‘lacto’ – jelentése tej, ‘ferrin’ – jelentése vas) egy vaskötő vegyületre utal, ami előfordul a tejben, ugyanakkor a lactoferrin más fémeket is képes megkötni, mint például a réz, cink, magnézium és a vanádium.

Mi a Lactoferrin szerepe?

A Lactoferrin egyike azon alapvető tápanyagoknak, melyekhez az újszülött és bébi emlősök az anyatejen keresztül jutnak hozzá. Az elmúlt néhány évtized során ezt a fehérjét erőteljesen vizsgálták és kutatták az emberi egészségre gyakorolt hatásai miatt.

A LAKTOFERRIN EGY TERMÉSZETES BIOAKTÍV MOLEKULA MULTIFUNKCIÓS SZEREPPEL TÖBB ALAPVETŐ FIZIOLÓGIAI FOLYAMATBAN, MINT PÉLDÁUL:

  • IMMUNRENDSZER
  • BÉLFLÓRA
  • EMÉSZTŐSZERVEK
  • CSONTVÁZRENDSZER
  • SEJTSZINTŰ ANYAGCSERE
  • NEMZŐKÉPESSÉG
  • FIZIOLÓGIAI FEJLŐDÉS

Miért kell nekünk Lactoferrin?

A Lactoferrin normál forgása az emberi testben napi szinten 60 mg. Ugyanakkor rendszertelen étkezés, stresszes, mérgező életvitel és környezet hatására többet fogyaszthatunk belőle, mint amennyit testünk termelhet. Ez az egyensúlytalanság Lactoferrin hiányhoz vezethet, ami számos egészségügyi problémát okozhat, mint pékdául a fertőzések elleni gyengébb védekezőképesség vagy emésztési zavarok. Ezen problémák elkerülése érdekében fontos, hogy rutinszerűen feltöltsük a testünket tiszta és biofunkcionális Lactoferrinnel.

A Lactoferrin „Biofunkcionalitása”

1 – FIZIOLÓGIAI KÖRFORGÁS

A Lactoferrin a testben természetesen termelődik és használódik fel, hogy számos fontos funkciót ellásson, mint például a védelem és emésztés. Külső hatásra válaszként választódik ki – szájüregben (nyál ) bél belső részében (emésztő nedvek). Az emésztési folyamat után a fel nem szívódott laktoferrin az ürülékben választódik ki, míg a felszívódott a vizeletben. Megtalálható továbbá a könnyben, gyulladás esetén a bőr faggyúkiválasztásában, az edzés során az ízületekben . Ezen kívül ondófolyadékban, spermában és hüvelyváladékban is kiválasztódik a közösülés közben.

2 – IMMUNRENDSZER ERŐSÍTÉSE

A Lactoferrin kölcsönhatásba lép a különböző receptorokkal a vérsejtekben (pl.neutrofilek, limfociták, monociták és makrofágok) és az immunrendszer számos biokémiai közvetítő elemét szabályozza. A Lactoferrin kifejezetten támogatja az immunsejteke kapcsolódását  és segíti stimulálni az immunfunkciókat. A Lactoferrin vas-kelát képző képessége  és ezek fémkötő tulajdonsága miatt vagy  a bio-karbonát-anionokklal való kötődése miatt különösen javasolt  táplálkozási hiányosságok vagy egyhangú táplálkozás során.

3 – ANTIMIKROBÁLIS

Az antibiotikumok alapvetően nem szelektív antimikrobiális anyagok, ezért nem csak a kártékony kórokozókat pusztítja el, hanem a jótékony mikroorganizmusokat is. Ez a jelenség gyakran vezet az antibiotikum által előidézett hasmenéshez. További veszélyes egészségügyi probléma a mikroorganizmusokban növekvő antibiotikum rezisztencia és a bélben elpusztuló jelentős tömegű ( jó és rossz) baktériumokból kiszabaduló bomlástermékek okozta toxikus sokk.  Ezzel ellentétben a laktoferrin antimikrobiális aktivitása (bakteriosztatikus és -cid)  ténylegesen a kórokozó mikrobákra korlátozódik. Ez több szempontból is előnyös, nem növeli a gyógyszerekkel szembeni rezisztenciát, továbbá a jótékony bélflóra sem sérül. 

4 – GYOMOR- ÉS BÉLRENDSZERI TÁMOGATÁSA

A Laktoferrin stimulálja a probiotikus baktériumokat, amik jót tesznek a gyomornak, valamint megvédi azt a kórokozóktól, csökkenti / eltünteti a mérgező anyagokat, szabad gyököket, segíti fiatalítani a bél nyálkahártyáját és fenntartani a szabályos működését.

5- PREBIOTIKUM

A legtöbb prebiotikus elegy oldhatatlan cukor vagy rost (inulin, frukto-oligoszacharidok (FOS), stb), ami stimulálja a jótékony flóra növekedését (probitikumok: Lactobacillus, Bifidobacterium stb.), mint nem szelektív mikrobiális tápanyag. Ugyanakkor a laktoferrin, a probiotikum flóra vas-független metabolikus ösztönzését váltja ki, ami egy szelektív és egyedi prebiotikus aktivitás

6- ANTIOXIDÁNS

A legtöbb antioxidáns aktivitása (gyakran növényi forrású vitaminok) pillanatnyi, ezért a hatásuk sem tart sokáig vagy csökkentett hatékonyságú.        A Lactoferrin, mint egy endogén emlős fehérje, hosszú hatású antioxidáns aktivitással rendelkezik, ami több mint 10 óra.

A Lactoferrin kereskedelmi alkalmazása

Számos egészségügyi előnye miatt a Lactoferrin széleskörűen használt mint aktív összetevője az anyatej-helyettesítőknek (különösen a dél-kelet-ázsiai országokban), élelmiszerbiztonságban, diagnosztikában, kozmetikumoknál valamint a humán és állatorvosi táplálék-kiegészítőknél.

A Lactoferrint biztonságosnak találta és egészséges összetevőként fogadta el több kormányzat / szabályozó testület, többek között az Amerikai Élelmiszer és Gyógyszer Engedélyeztetési Hivatal (FDA), az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA), a Japán Egészség-, Munkaügyi és Jóléti Minisztérium (JMHLW) és sok más hivatal.

Igény a Lactoferrin iránt

A külső stressz és a természetes öregedés hatására, a bioaktív összetevők (mint a Lactoferrin és más létfontosságú tápanyagok) szintje csökken a szervezetben, ezért fontossá válik, hogy újra és újra feltöltsük a test tartalékait. Ez segít abban, hogy a testünket egészségesen és energikusan tartsuk. A „jótékony” összetevők összegyűjtése és csak egyszerűen egy kapszulába dobása nem elég. A legtöbb összetevő multi-funkciós tulajdonsággal rendelkezik és ezeket ki kell vonni belőlük, elkülöníteni és aktiválni, hogy optimálisan teljesítsenek a kívánt funkció szerint.

Mivel a Lactoferrin iránti kereslet megnőtt, a hatékony és hatásos Lactoferrin beszerzése  kulcsfontosságúvá vált. Nagyrészt tehén tejből vonják ki, ám a különböző fehérje izolációs technológiák és a nyersanyag minősége eltérő eredményeket hozhat a Lactoferrin biológiai aktivitásában. Mindazonáltal a globális Lactoferrin előállítás éves szintje 1000 tonnára becsült, és ez a szám folyamatosan nő. Újabb előrelépések a laktoferrin kutatásában megmagyarázták az összetétel és felépítés kapcsolatát, az antimikrobiális, gyulladás gátló, antioxidáns és immunmodulátor tulajdonságokat valamint a költséghatékony rendszereket a nagy mennyiségű – ipari szintű - fehérje kivonás céljából, ami így korlátlan lehetőségeket biztosít  az „egészség iparban” használt bioaktív anyagok számára.

A Lactoferrin jövője

Dr. Naidu és csapata a Lactoferrin kutatás úttörői voltak az elmúlt több mint 30 évben. Egy nemzetközi tudósokból és egészségügyi specialistákból álló csapatot vezet azért, hogy azonosítsanak, fejlesszenek és nyilvános hozzáférést biztosítsanak a laktoferrin és más bioaktív molekulák egyedülálló egészségügyi előnyeihez.

Az ő áttörő felfedezései váltak alapjaivá az újszerű Lactoferrin alapú gyógyhatású étrend-kiegészítők fejlesztésének, terápiás és egészségápolási technológiáknak, amik pozitívan befolyásolták az egészségápolási ipart világszerte. A Lactoferrin Gold 1.8® esetében használt kinyerési és tisztítási folyamat olyannyira újszerűnek számít, hogy két szabadalmi védettséget érdemelt ki az Egyesült Államokban.

 

 


© 2018-2024 www.biogeneius.hu
powered byForweb - Webáruház készítés