Gyakori kérdések

 

  • Van mellékhatása a LACTOFERRIN GOLD 1.8®-nak?
    Nincs, (ismereteink szerint még nem mutattak ki). Azonban amennyiben bármi mellékhatást, vagy kellemetlenséget érzékelne azonnal fejezze be a szedését és forduljon háziorvosához.

  • Terhesség alatt is szedhető?
    Igen. A vas-hiányindukált vérszegénység gyakori a terhesség alatt.  Lactoferrin Gold 1.8®  elősegíti a vas felszívódását, és erősíti az immunrendszer védekező képességét. Akár egy megnövelt napi adag ( 120 mg, 2 kapszula) is bevihető, mely egészségügyi előnyöket tud biztosítani a terhesek számára. Azonban javasoljuk, hogy  a normáltól eltérő egészségi állapot esetén – a terhességet is beleértve –  előbb kezelőorvosával konzultáljon, mielőtt szedni kezdené.

  • Gyermekek is szedhetik?
    Igen. Fontos, a normál napi étkezés kiegészítője lehet a 4 év feletti gyermekek számára. A Lactoferrin, mint egy vas lekötő fehérje segíti a vas felszívódását az emésztőrendszerben, egy létfontosságú tényező a gyermekek növekedésében és fejlődésében. Tanácsoljuk, hogy konzultáljon gyermeke orvosával ezen és más étrend-kiegészítő használat előtt.

  • Csecsemők és 4 év alati gyermekek is szedhetik?
    Nem ajánlott. Habár közismert, hogy a Lactoferrin egy létfontosságú tápanyag csecsemőknek és 4 év alatti gyermekeknek és 1986 óta világszerte adagolják tápszerekhez, de az ilyen élelmiszeripari felhasználást az egyes országok saját hatáskörben szabályozzák.

  • Glutén és/vagy szója érzékeny személyek is szedhetik?
    Igen. Sem glutént sem szóját nem tartalmaz a  Lactoferrin Gold 1.8®.

  • Tejfehérje allergia esetén is szedhető?
    Igen . A kazein vagy kazein származékú fehérjék nátrium vagy kalcium alapú fehérjék, laktalbumin, β-lactoglobulin, és a szarvasmarha szérum albumint okozhatnak allergiás reakciót. A Lactoferrin nem tartozik ezen tej allergének csoportjába. Ismereteink szerint még egyetlen egy esetben sem jelentettek tej fehérje okozta allergiás reakciót a Lactoferrin humán alkalmazása során. Azonban javasoljuk, hogy  a normáltól eltérő egészségi állapot esetén – a tejfehérje érzékenységet is beleértve –  előbb kezelőorvosával konzultáljon, mielőtt szedni kezdené.

  • Laktóz érzékeny személy is szedheti?
    Igen. A tejfehérje Lactoferrin nem azonos a tejcukor laktózzal.

  • Mi a javasolt napi bevitel?
    Egy kapszula ( 60 mg ) a naponta a javasolt adag egy egészséges személy számára a rendszeres normál feltöltődéshez. Azonban ez egyénenként változhat, függően az élet stílustól, az életkortól és a pillanatnyi egészségi állapottól. A megnövelt bevitel ( 2-3 kapszula naponta ) bizonyos esetekben előnyös lehet, pl. influenza szezonban a megelőzés érdekében, külföldi utazások előtt az immunrendszer előzetes megerősítésére a helyi vírusfertőzések elkerülése érdekében, illetve sportolók esetében az erős fizikai terhelések során, különös tekintettel az endurance-sportok művelői számára.

  • Szedhető más étrendkiegészítővel együtt is?
    Igen. Valójában a Lactoferrin egy létfontosságú tápanyag a teljes test számára, beleértve az egészséges gyomor és bélrendszeri működés fenntartását is. Ezáltal a Lactoferrin Gold 1.8® elősegítheti más étrend kiegészítők felszívódását is, segítve azok előnyös hatását.

  • Bizonyos típusú gyógyszerek mellett nem alkalmazható?
    A Lactoferrin jelen van a test minden nedvében és váladékában készen állva bármely gyógyszerrel való kölcsönhatásra függetlenül attól, hogy történik-e  Lactoferrin Gold 1.8® kiegészítő bevitel. Azonban javasoljuk, hogy  a normáltól eltérő egészségi állapot esetén –  beleértve bármilyen gyógyszeres kezelést –  előbb kezelőorvosával konzultáljon, mielőtt szedni kezdené. 

  • Evés közben vagy üres gyomorral szedjem? A nap bármely időszakában?
    Bármikor és bármely módon szedhető, ami a legkényelmesebb.

  • Szedhető a LACTOFERRIN GOLD 1.8®  forró itallal vagy étellel együtt?
    Nem. Annak ellenére, hogy a  Lactoferrin Gold 1.8® stabil marad még a pasztörizálási hőmérsékleten is, csak legfeljebb enyhén meleg étellel vagy itallal javasolt beszedni.

  • Szedhető A  LACTOFERRIN GOLD 1.8® alkohol tartalmú itallal?
    Nem. A kapszula bevétele előtt és után legalább 12 óráig ne fogyasszon alkoholt.
Ez a termék nem gyógyhatású készítmény, nem alkalmas betegségek kezelésére.

© 2018-2024 www.biogeneius.hu
powered byForweb - Webáruház készítés