Osteodenx

Osteodenx

készletinformáció:
Raktáron
16 490 Ft
kérdése van a termékről?

 

Az összes gerinces közös jellemzője a CSONTVÁZ, beleértve az embert is. Csontokból, porcokból, szalagokból és inakból áll. A CSONT számos funkciója van a szervezeten belül: a belső szilárd váz biztosítása - amely lehetővé teszi a mozgást és meghatározza a test alakját-; az ásványi anyagok raktározása, a vér termelése, a lágy szervek védelme, továbbá részt vesz a méregtelenítésben, és a hallásban.  Az emberi csontváz bármennyire is egy állandó szervnek látszik, alakja, szerkezete egy dinamikus egyensúly eredője, képes folyamatosan lebontani és újraépíteni önmagát az élet során. Speciális sejtek, azun. oszteoblasztok irányítják a csontépülést, és az un.oszeoklasztokvégzika csontbontást, a reszorpciót, a kondroblasztok és kondrocitáknak az egészséges porcképződésért felelősek.Együttesen ezek a folyamatok határozzák meg az emberi csontozatot.

 „BONE REPLENISHMENT” vagyis a „csontozat újratöltődése” fontos az újraépülési folyamatok(csontképződés, csontbontás, porc termelés) fenntartásához,amely biztosítja a teljes csontrendszer integritását. A Ribonukleáz (RNáZ) és aLaktoferrin (LF) olyan, a csontvelőben istermelődőmolekulák, amelyek az újratöltődésében, a csont megújulásában központi szerepet játszanak, és hatékonyságuk együtt (Rnázzal dúsított laktiferrin, R-ELF) sokkal nagyobb, mint külön-külön. A R-ELF lényeges bioaktív eleme az ízületi folyadéknak is, és fontos szerepet játszik a csontok növekedésében és gyógyulásában.  A legújabb tanulmányok azt mutatták, hogy a R-ELF egyrészt hatékonyan fokozza a csontépítő sejtek szaporodást, aktivitását, másrészt gátolja a csontbontó sejtek osztódását, így segítve elő a csontok növekedését, regenerációját, és azok leépülésének lassítását. A tanulmányok arra is rámutattak, hogy az R-ELF-nek központi szerepe van a vérerek sarjadzásának elősegítésében (angiogenezis), amely tulajdonsága révén döntő szerepet játszik a növekvő új csont képződés szabályozásában, és az öregedési folyamatok lassításában. Az R-ELF ezen kívül a porcsejtek aktivitását is fokozza, hozzájárul az egészséges és ellenálló ízületekhez, és nagy mennyiségben van jelen az ízületi nedvben is. 

OsteoDenx® egy egyedülálló, a kategóriájában élenjáró termék, mely több évtizedes klinikai kutatásokon alapul, lektorált orvosi folyóiratokban megjelent eredményekkel, ésa gyártást 4 amerikai szabadalom védi.  Egy, az  IRB által jóváhagyott klinikai tanulmány igazolta, hogy a vizsgálatban résztvevő önkénteseknél a 6 hónapig szedett  OsteoDenx® étrend-kiegészítő jelentősen növelte a csontképződést, csökkentette a csontfelszívódást, és javult az ízületek állapota. Az eredményeket speciális csont- és anyagcsere markerek mérésével mutatták ki, és igazolták.

Az OsteoDenx® étrend-kiegészítő fő komponense a ribonukleázzal dúsított laktoferrin (R-ELF), amely egy klinikailag igazolt és szabadalommal védett, komplex, multi-funkciós fehérje. A készítmény kiemelkedő hatékonysága a bioakív anyagok jól meghatározott keverékében rejlik, melyek a szervezetben segítik egymást segítve fejtik ki hatásukat. A keverék alkotói: R-ELF, kollagén-hidrolizátum, csont-specifikus vitaminok (D3, K1 és folsav) továbbá ásványi anyagok(réz, mangán és szelén), Boswellia és Resveratrolkivonatok.

A csontrendszer egyszerre végez el két ellentétes feladatot:  egyrésztfolyamatosanbontja a csontot, azaz kivonja ásványokat (pl. kalcium)  a csont-szövetből, azért, hogy azokat a vérbe jutassa, ahol az ásványi anyagok, de leginkább a kalcium szintjét emelje; másrészt szükség szerint, ki kis vonja a vérből és raktározza az ásványi anyagokat, ezzel fenntartva a megfelelő csontsűrűséget (BMD). Az egyensúly fenntartása (homeosztázis) a két folyamat között létfontosságú a teljes csontozat és az ízületek egészsége szempontjából.

Az erős csontozat megtartása nagyban függ a csontépítésben aktív tápanyagok folyamatos ellátásától, azok a szervezeten belüli felszívódásától és azok felhasználódási helyükre való eljutásától. Az OsteoDenx® arra lett kifejlesztve, hogy ne csak extra tápanyagokkal támogassa a csont homeosztázisát, hanem - az egyedi bioakív komponenseivel - azok felszívódásában, a csonthoz való eljutásában, és ott a beépülésben is segítsen.

Az OsteoDenx®elősegíti az egészséges csont anyagcserét, a szabadalmaztatott R-ELF technológia hatással van annak az építési és bontási oldalára is. Segíti az egészséges csontszövet képződést és fenntartja, szabályozzaa megfelelő csontfelszívódást.

OsteoDenx® segíti a csont-specifikus tápanyagok testen belüli anyagcseréjét, fő hatóanyaga a R-ELF (a lactoferrin (LF) és a ribonukleáz (RNase), az egymással jól együttműködő összetevők speciális keveréke).  A lactoferrin a test saját szállító molekulája, melynek számos receptora van a bélrendszerben.  A bikarbonát anionok, mint fontos kofaktorok, optimalizálják a lactoferrin ásványi anyag lekötő és szállító szerepét.  Tehát az OsteoDenx® elősegíti a csontépítő molekulák szállítását a bélrendszer akadályain keresztül.

Az egészséges érrendszer képződése és fenntartása: a hajszálerek fontos szerepet játszanak a csontok számára fontos tápanyagok szállításában. A ribonukleáz testünk saját angiogén azaz vér-érképző faktora, míg a K-vitamin és Resveratrol bioaktív anyagok az egészséges érrendszert támogatják.  Az OsteoDenx® segíti, a csontokban a vérerek sarjadzását, így a csontok tápanyagokkal való jobb ellátását.

Az OsteoDenx® segít az egészséges ízületek fenntartásában:  az állandó kollagén képződés elengedhetetlen az ízületek és szalagok számára. Az OsteoDenx® hidrolizált kollagént (tengeri halból kivont), magnéziumot és Boswellia kivonatot tartalmaz az egészséges porcok és ízületek fenntartásáért. Az OsteoDenx® kíméli és védi a csontokat és ízületeket az oxidatív károsodásokkal szemben, mivel a csont-anyagcsere folyamtok során káros oxidatív szabadgyökök termelődhetnek.  Az OsteoDenx® olyan antioxidánsokat tartalmaz, amelyek együttesen képesek hatékonyan védeni a csontszövetet a káros szabad-gyökökkel (oxidatív stressz) szemben.

 

 

TERMÉKISMERTETŐ

© 2018-2024 www.biogeneius.hu
powered byForweb - Webáruház készítés