Első benyomások a Lactoferrin Gold készítménnyel a gastroenterológus szemével
2018. 12. 06.

A lactoferrin fehérje biológiai funkciói miatt első körben a gyomor-bél traktus gyulladásos betegségeiben kezdtem alkalmazni a betegeim körében. Diverticulosisos, diverticulitisen átesett betegek és relapsuson átesett, vagy remisszióban lévő Crohn betegeim már 1-2 hét szedés után pozitív tapasztalatokról számoltak be.

A lactoferrin fehérje biológiai funkciói miatt első körben a gyomor-bél traktus gyulladásos betegségeiben kezdtem alkalmazni a betegeim körében. Diverticulosisos, diverticulitisen átesett betegek és relapsuson átesett, vagy remisszióban lévő Crohn betegeim már 1-2 hét szedés után pozitív tapasztalatokról számoltak be. A széklet szám csökkent, a széklet állaga javult, és ami a betegek számára a legfontosabb volt, enyhíteni tudtak szigorú diétájukon, mert a korábban panaszt okozó élelmiszerek lactoferrin mellett már nem okoztak hasi dyscomfortot. Ez a gyorsan jelentkező pozitív élmény segítette a compliance-t, így további tapasztalatokat szerezhettem. Több heti szedést követően a diverticulosisos betegeim teljes panaszmentességről számoltak be, és Crohn betegeim is folyamatosan javuló hasi státuszt és széklet minőséget említettek.
Kontaminált vékonybél sy-ban (SIBO) szenvedő néhány betegemnél is kiegészítettem a standard antibiotikus és diétás kezelést lactoferrinnel, és esetükben is csökkent puffadást, kevesebb hasi dyscomfortot, jobb széklet minőséget észleltünk.
A vas háztartás javításában drámaian jó hatású! Már egy hét szedés alatt jelentősen javítja a vas felszívódását, ezzel a szérum vas szintet.
Mellékhatást egy betegem említett. Amellett, hogy összességében javultak a hasi panaszai, a készítmény inulin tartalma a bevétel után pár órával puffadást okozott ( azért sejti, hogy az inulin, mert korábban inulinos probiotikum is ugyanilyen panaszt okozott), így most két naponta szedi, mert a pozitív hatásait nem akarja nélkülözni.

Dr.Heringh Zsanett

belgyógyász főorvos, gastroenerológus

© 2018-2024 www.biogeneius.hu
powered byForweb - Webáruház készítés